2019-11-12 14:58:32• hírek • Bede Emőke

Új szakaszba lépett a szatmári Nagypiac felújítása

„Kedvezőbb feltételeket teremtünk a helyi termelőknek és vásárlóknak! Újabb szakaszához érkezett a Nagypiac felújítása, hétfőn új aszfaltborítást kapott a létesítmény” – osztotta meg Facebook-oldalán a hírt a Szatmári Polgármesteri Hivatal.

„Az 1-es Számú Élelmiszerpiac, azaz a Nagypiac korszerűsítései tervében szerepel a betonasztalok felújítása, továbbá az egységes tető biztosítása és az esővíz-elvezető ereszek kialakítása is. Az asztalok közötti burkolatot is szeretnék rendbe tenni, miután a „bútorzat” modernizálásával elkészültek” – írtuk ez év áprilisában a polgármesteri hivatal kérdéseinkre küldött válaszára hivatkozva. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a munkálatok haladnak, hiszen hétfőn a piac új aszfaltborítást kapott.





Nem ez az egyetlen piac azonban Szatmárnémetiben, ahol folynak a munkálatok. Mint arról korábban beszámoltunk, a Kispiacon egy teljesen új épületet húztak fel, melyben a tejterméket árusítók kapnak helyet a földszinten, az emelet pedig az adminisztratív irodáknak és az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (D.S.V.S.A) vizsgálati helyének ad majd otthont. Emellett új kültéri standokat is kialakítottak, melyek minden igényt kielégítően állnak majd a gazdálkodók és a vásárlók rendelkezésére. Az új épületen kívül fém tetőszerkezet kerül az udvarra is, így rossz idő esetén sem kell majd fagyoskodniuk az ott tartózkodóknak, valamint új közvécé is épül. A 1,5 millió lej összértékű beruházást a helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a 2018. október 1-én megkezdett munkák kivitelezési határideje pedig első körben 10 hónap volt, viszont nagyon úgy tűnik, hogy további csúszásokkal számolhatunk, ugyanis október végén a nem megfelelő minőségű munkálatokra hivatkozva a polgármesteri hivatal nem vette át a munkaterületet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: